Vw Golf 8 Verdient Dikke 10 | Auto's Verschueren

VW Golf 8 verdient dikke 10

28 Sep 2020

De nieuwe generatie van een icoon is opgestaan: de Volkswagen Golf 8. Nu op voorraad bij Auto’s Verschueren!

Om de status van een icoon te kunnen bereiken, is veel voor nodig. Waaronder een hele sterke reeks opeenvolgende generaties. Wat Porsche met de 911 doet, doet Volkswagen met de Golf: een model neerzetten zó sterk, dat een evolutie voldoende is om het succes van het origineel te kunnen behouden. Al 8 generaties lang! De Golf is de bestverkochte Volkswagen ter wereld. En dat is niet zonder reden. Ontdek de nieuwste VW Golf nu bij Auto’s Verschueren; de beste tot nu toe!


Golf I: krachtige basis

Voor een succesvolle evolutie is een krachtige basis nodig. Volkswagen zette in 1974 de maatstaf met de eerste generatie Golf: een compacte hatchback, leverbaar met zowel 2 als 4 portieren. Later (1979) zou tevens een Cabriolet versie tot de mogelijkheden behoren. Het zou echter nog tot 1993 duren voordat de eerste Golf Variant op de markt kwam. De stationswagon stond destijds op basis van de Golf III. De sedan kreeg eveneens een vaste positie in de Volkswagen line-up, maar had voortdurend een andere naam: Jetta, Vento, Bora en uiteindelijk weer Jetta. De wisseling van modelnaam kon echter niet voorkomen dat de Jetta qua populariteit zijn meerdere moest erkennen in de Golf. Hetzelfde geldt voor hoogzitter Golf Plus (2005) en Golf Sportsvan (2014).


GTI (bijna) net zo iconisch

Over modelnamen en populariteit gesproken: wanneer een auto al zo lang zó bekend is, is het voldoende om te antwoorden met ‘Golf’ zodra iemand vraagt wat je rijdt. Zelfs de grootste auto-analfabeet begrijpt wat daarmee wordt bedoeld. Al bijna net zo iconisch als het model is de sportieve GTI-uitvoering. Maar ook andere bekende versies, waaronder de GTD, GTE en Golf R zijn zowel op papier als onderweg erg krachtig.

Hoe anders de Golf 8 ten opzichte van voorgaande generaties ook is, het basisprincipe is hetzelfde gebleven: een solide ogende hatchback met een zeer degelijke kwaliteit, herkenbaar front en karakteristieke C-stijl. Kortom, de nieuwe is wederom onmiskenbaar een Golf. En dat is best knap voor een model dat zo sterk is veranderd. 


Standaard Mild Hybrid i.c.m. DSG

De grootste veranderingen bevinden zich echter achter en onder de carrosserie: elke nieuwe Golf beschikt over een 10,25 inch digitaal instrumentarium en een centraal geplaatst 8,25 inch groot scherm. De optionele 10 inch touchscreen wordt geleverd inclusief ‘Innovision Cockpit’. Ook de rest van het interieur laat zich graag aanraken: vrijwel alle knoppen zijn vervangen door een digitale ‘touch’ bediening. Voor de aandrijving zorgen compacte 3- en 4-cilinder TSI turbo benzinemotoren. Voortaan zijn deze standaard uitgerust met Mild Hybrid technologie (eTSI) indien voor een automatische DSG-transmissie wordt gekozen.

Het beste nieuws van dit alles? De nieuwe VW Golf 8 is per direct uit voorraad leverbaar bij Auto’s Verschueren! Bekijk hier ons actuele aanbod.