Terug Naar Huis? Zo Spoelt U Het Vakantievuil Van De Auto | Auto's Verschueren

Terug naar huis? Zo spoelt u het vakantievuil van de auto

31 Jul 2020

Terugkomen van een mooie autovakantie kan zomaar aanvoelen als een koude douche. Er is immers werk aan de winkel: het tuinonderhoud is achterstallig en de wasmachine draait overuren. Maar de auto heeft natuurlijk onderweg het meeste vuil opgepikt en is zodoende evenmin vies van een goede wasbeurt. Er is echter een verschil tussen schoon en brandschoon…

Auto’s Verschueren geeft daarom graag wat tips over hoe het exterieur keurig en krasvrij te behandelen. Uiteraard kunt u ook overwegen om de was-/poetsbeurt uit handen te geven, want na zo’n lange reis zijn er thuis genoeg andere dingen te doen! Laat u het aan de specialisten van CarCoating over, dan begint u het naseizoen gegarandeerd met een (brand)schone lei. Kijk voor meer informatie op: https://carcoating.be/.


Speciale velgenreiniger

Voordat u met een spons in de weer gaat is het belangrijk om de wagen overvloedig af te spoelen door middel van een hogedrukreiniger in combinatie met (bij voorkeur regen-) water. Om die manier voorkomt u uitsmeren van zanddeeltjes, dode insecten en andere vuiligheid welke kleine krasjes veroorzaakt in de lak.

Na het royaal afspoelen van de wagen zijn de velgen en wielkasten toe aan een goede schoonmaakbeurt. Wees hierbij evenmin zuinig met water. Gebruik een speciale velgenreiniger (verkrijgbaar bij CarCoating) voor het beste resultaat, maar let op: pas dit product enkel toe op de velgen. We adviseren om de spray hooguit enkele minuten in te laten trekken. Daarna spoelt u het remstof en andere viezigheid er tamelijk eenvoudig af. Dan nog een tip om geen (velg)deel over het hoofd te zien: rijd de wagen ongeveer een halve meter voor- of achteruit en herhaal het proces.


pH-neutrale zeep van ProTech

Het klinkt zo simpel en dat is het eigenlijk ook: na de spons of carwash washand in de emmer met zeep te hebben gedoopt en de wagen ermee te hebben ingewreven, spoelt u de deze uit in de andere emmer gevuld met helder, proper water. Herhaal dit keer op keer, net zolang u elk deel van de auto heeft gehad. Werk daarbij van boven naar onder en van voor naar achter, zodat de meest vieze delen op de auto als laatste komen.

CarCoating raadt een pH-neutrale zeep aan. Het huismerk ProTech staat bekend als een kwalitatief professionele zeep die geen sporen en beschadigingen op de laklaag achterlaat – in tegenstelling tot een agressieve zeep. Schijnt de zon volop? Zoek dan een schaduwplek om tussentijds opdrogen van het schuim op de wagen te voorkomen. Niets is zo lelijk als strepen na een goede reinigingsbeurt!


Dag zeepresten, hallo proper zeemvel

Na het wassen is het de bedoeling dat u de auto opnieuw ruim afspoelt met water zodat er geen zeepresten achterblijven. U kunt de wagen het beste afdrogen met een proper zeemvel. Gebruik daarvoor bij voorkeur kwalitatieve zeemvellen of droogdoeken, uiteraard te verkrijgen bij