Cabriokoorts Bij Auto’S Verschueren | Auto's Verschueren

Cabriokoorts bij Auto’s Verschueren

12 Mar 2020

Heel de wereld is in rep en roer vanwege het coronavirus. Alle hoop is gevestigd op oplopende temperaturen om zo verdere verspreiding tegen te gaan. De enige koorts die hopelijk straks nog de kop opsteekt heet cabriokoorts. Bij Auto’s Verschueren zijn we alvast goed voorbereid…

Het mooiste seizoen van 2020 is in aantocht: de lente. Naast vele bloemen en planten, bloeit ook menig mens op van de eerste zonnestralen die een beetje hitte afgeven. En dus kan de cabriorijder (in spe) alvast warmlopen voor passend vervoer bij Auto’s Verschueren. Zoals u van ons gewend bent reikt de AV-stock verder dan één merk of model. Bij ons heeft u keuze uit verschillende soorten cabrio’s: van een sportieve tweezits roadster tot aan een comfortabele convertible voor vier personen, automaat of handgeschakeld, met diesel én benzinemotor!

Op en top rijbeleving

Waar komt die aantrekkingskracht van cabrio’s toch vandaan? Op de eerste plaats associëren we de daklozen onder de wagens met mooi weer. Maar dat is niet de enige reden: het (kunnen) openen van de kap heeft iets magisch. Het is een bron van vrijheid en zo voelt het ook. Onderweg bent u één met de omgeving. De lucht, wind, geuren en omgevingsgeluiden worden zonder demping van een dak doorgegeven. Dit zorgt ervoor dat u gevoelsmatig meer deel uitmaakt van de natuur.

Bovendien komt een geopend dak de rijbeleving ten goede, vooral wanneer het een sportieve(re) cabrio betreft. Uw zintuigen worden immers extra geprikkeld doordat de roffelende motor en het opzwepende uitlaatgeluid rechtstreeks in contact staat met uw gehoor. Het toenemende, duidelijk hoorbare windgeruis tijdens accelereren versterkt de snelheidsbeleving aanzienlijk.

Luxe en sportieve cabrio’s voor alledag

En dan is er nog het luxe imago en de dito uitstraling van een cabriolet. Iemand die cabrio rijdt, doet het in onze ogen al gauw goed. Cabriorijders zijn levensgenieters: ze hebben de middelen en ze nemen het ervan. Meestal wordt de cabrio als tweede of derde auto binnen een gezin aangeschaft. Maar er zijn ook uitzonderingen. De échte diehards gebruiken hun sportieve roadster voor alledag. Ze doen er boodschappen mee en rijden ermee naar hun werk, door weer en wind. Met een ruime convertible kunnen ook de kinderen naar school worden gebracht. De opkomst van modellen met een elektrisch inklapbare hardtop – ook wel coupé-cabrio’s genoemd – maakt de cabrio tevens een comfortabeler en gebruiksvriendelijker reisgezel.

Cabrio’s voor liefhebbers

En dan is er nog het type eigenaar die minstens zo’n groot liefhebber is, echter om diezelfde reden zijn of haar cabrio 24/7 koestert. Bij voorkeur in een verwarmde garage om te overwinteren. Doet de eerste mooie lentedag haar intrede, dan betekent dat het einde van de winterstalling. Hopelijk gaan deze mensen én mensen zoals u een vrolijk, zonovergoten voorjaar tegemoet. Ervoor warmlopen kan per direct bij Auto’s Verschueren. Laat die cabriokoorts maar komen; aan onze cabrio-stock zal het niet liggen!