Beperk De Wachttijden, Laat Av Uw Autokeuring Inplannen! | Auto's Verschueren

Beperk de wachttijden, laat AV uw autokeuring inplannen!

26 Aug 2020


Wie had dat ooit kunnen bedenken: handelaren van tweedehandswagens die in coronatijd te maken hebben met een heus luxeprobleem. Het overkomt Auto’s Verschueren. De belangstelling voor onze wagens is immers enorm gegroeid, als alternatief voor de trein en/of het vliegtuig – in geval van langere (vakantie)reizen.

Bij AV is er altijd ruim voldoende aanbod, maar na verkoop is het vaak wachten op de autokeuring. Daarom luidt ons advies aan al onze klanten: houd rekening met (langere) wachttijden en maak ondertussen zo snel mogelijk een afspraak om uw ‘nieuwe’ tweedehandswagen te laten keuren!


Geweldige piek keurstations zorgt voor vertraging

Eén van de vele voordelen van het kopen van een tweedehandswagen is natuurlijk dat u niet te maken heeft met (lange) levertijden vanuit de fabrikant en daardoor over het algemeen snel kunt rijden. Dat ligt echter op dit moment net even anders. Bij Auto’s Verschueren is het rijklaar maken van uw wagen geen enkel probleem. Maar het zijn de keurstations die op dit ogenblik roet in het eten gooien. In Vlaanderen is er geen rekening gehouden met de geweldige piek die is ontstaan op de aanvraag van autokeuringen. Bovendien werken veel keurstations uitsluitend op afspraak, dus een spontaan bezoek wordt afgeraden. Kortom, voorkom teleurstelling en laat ons uw keuring snel inplannen!


Verlenging keuringsattest slechts tijdelijk

En dan is er nog een andere uitdaging: tijdens de lockdown heeft de overheid uitstel geboden op het keuren van uw wagen. Als gevolg hiervan is het keuringsattest van zo’n 400.000 auto’s verlengd. Beetje bij beetje wordt deze achterstand ingelopen, maar de druk op keurstations blijft voorlopig bestaan waardoor sommige eigenaren in het gedrang komen en een toeslag riskeren voor te laat keuren. Goed om te weten: vanaf 2021 is de standaard referentiedatum weer van kracht. De verlenging van het keuringsattest wordt dus niet doorgetrokken tot in de jaren hierna.


AV haalt het landelijke nieuws

Bij Auto’s Verschueren zetten we alles op alles om onze klanten zo snel mogelijk in hun ‘nieuwe’ tweedehandswagen te laten rijden. We zijn in dit geval echter ook afhankelijk van externe partijen, en daarvoor vragen we uw begrip.

Onlangs was AV bij VTM in het nieuws om de kwestie aan het licht te brengen. Bekijk wat zaakvoerder Dirk Verschueren te zeggen heeft in de video hieronder.