Apple: Titan wordt software?

Het vage Titan-project van Apple wekt heel wat geruchten op. Zo wordt er nu gezegd dat Apple het project van de productie van een eigen auto zou heroriënteren naar het aanleveren van een software aan traditionele autoconstructeurs.

Autoconstructeur worden is niet makkelijk. Daar kunnen we tenminste vanuit gaan wanneer we rekening houden met het nieuwste gerucht dat uitgaat van het economische persagentschap Bloomberg, in de Verenigde Staten. Volgens hen zou Apple – hoewel het bedrijf al honderden ingenieurs heeft aangeworven – uiteindelijk de mogelijkheid bestuderen om een OS aan te bieden voor een zelfrijdende auto aan traditionele autoconstructeurs, eerder dan volledig intern een iCar te ontwikkelen. Tenminste in eerste instantie.

QNX

Om die hypothese te ondersteunen baseert Bloomberg zich meer bepaald op de recente aanwerving van Dan Dodge, voormalig directeur van de autocommunicatieafdeling van BlackBerry, ontwerper van QNX. Een OS dat meer bepaald toegewijd is aan infotainmentsystemen van auto's. Eens het zelfrijdende protocol van Apple uitgewerkt is en verdeeld wordt, ofwel via autopartners, ofwel door een bestaand automerk over te kopen, zou Apple vervolgens de creatie van een iCar kunnen overwegen. Het project lijkt dus nog niet helemaal van tafel geveegd. Maar we begrijpen nu wel beter waarom de iCar niet voor ten minste 2021 verwacht zou worden.

Bron: Autogids.be

http://www.autogids.be/autonieuws/innovatie/apple-titan-software.html