Netwerk van snelle Fast-E-laadstations in België

Het Total-station van Ruisbroek verwelkomt de nieuwe snellader Fast-E. Die maakt deel uit van een netwerk van 307 laadstations van België tot Slovakije. In België alleen al zullen er 37 komen.

Het Total-tankstation van Ruisbroek, op de Brusselse Ring (R0/E19), verwelkomt het eerste snelle laadstation Fast-E van België. Het maakt deel uit van een uitgebreid privénetwerk dat ontwikkeld wordt over heel Europa. Het project van 18 miljoen euro, waarvan de helft gesubsidieerd werd door Europa, is een initiatief van oliegigant Total en de specialist in laadstations Allegio. Die laatste had eerder al in Nederland een netwerk opgestart.

Eerste van 37

Dat eerste laadstation maakt deel uit van een netwerk dat in ontwikkeling is. Zo zullen er 307 laadstations verspreid worden over België, Duitsland, Slovakije en Tsjechië. Tegen het einde van het jaar zal België er 37 moeten tellen, waarvan 26 naast autosnelwegen. Doordat BMW partner is van het Fast-E-programma, kunnen zijn klanten die over een ChargeNow-kaart beschikken, nu al gebruikmaken van de werkende laadstations.

Bron: Autogids

http://www.autogids.be/model--bmw--i3/autonieuws/ecologie/netwerk-van-snelle-fast-e-laadstations-in-belgie.html